maandag 24 december 2012

Chocolate fudge-cake

Als je van chocola houd is deze taart perfect voor jou!! Ik heb deze samen met en vriend gemaakt en de taart was makkelijk om te maken, alleen moet je lang wachten op de taart en tot die was afgekoeld maar het eindresultaat mocht er wel zijn!! echt een aanrader en hij is heel erg lekker!!





(deze foto's zijn van onze eigen chocolate fudge-cake)
Wat heb je allemaal nodig:
chocolade cake:
300 ml water

90 g cacaopoeder

250 g bloem

500 g suiker

9 g zout

2 zakjes bakpoeder

1 vanille stokje
350 ml karnemelk
130 g arachide-olie
3 eieren


Fudge-crème:
250 g boter
300 g poedersuiker
200 g pure chocolade
2 el cacaopoeder
100 g crème fraîche


Extra nodig:
2 springvormen met een doorsnede van 24 cm
boter om in te vetten
hagelslag





Wat moet je allemaal doen:

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng voor de cake 300 ml water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen.




Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder met elkaar. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de karnemelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag en 
laat circa 1 uur rusten.





Vet de bakvormen in met een beetje boter. Bekleed de ingevette vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cakes circa 50 minuten goudbruin en laat ze na het bakken afkoelen. Controleer goed of de cakes goed gaar zij van binnen. Het kan zijn dat ze wat langer moeten dan 50 min.

Draai voor de crème de boter met de poedersuiker luchtig. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de overige ingrediënten toe en laat circa 4 minuten draaien. Besmeer de 
cake met de crème. Leg een cake op een plaat, smeer de crème erop en leg dan de 2e cake erop. Daarna smeer je de rest van de crème erop. Zorg ervoor dat de cakes goed afgekoeld zijn!!! als ze nog een beetje warm zijn dan smelt de crème en plakt die niet goed aan de cake.





Als de cake ingesmeerd is met de fudge-crème kun je de hagelslag er voorzichtig opdoen. Doe dit eerst aan de bovenkant en dan pas aan de zijkant.




Als de hagelslag erop zit, laat de cake dan ongeveer 1 uur in de ijskast staan zodat de fudge-crème goed stijf word.




Smakelijk eten!! 

X-Kelsey



Geen opmerkingen:

Een reactie posten