zondag 23 december 2012

Red Velvet cake

Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas. Deze taart is super lekker maar wel erg machtig. Hier is het recept wat je echt MOET maken!! Een hele erge aanrader!!




Wat heb je allemaal nodig?
Voor de cake:
250 gram boter, op kamertemperatuur
600 gram ruwe rietsuiker
6 eieren
2 eetlepels rode voedingskleurstof
3 eetlepels cacaopoeder 
375 gram witte bloem
250 ml karnemelk
1 theelepel vanille- extract
1/2 theelepel zout
1 theelepel baksoda
1 eetlepel azijn
Voor de glazuur:
2 plakjes (200 gram) roomkaas
350 gram witte chocola
250 gram boter, op kamertemperatuur

Wat moet je allemaal doen: Verwarm de over voor op 170°C. Vet ondertussen 3 bakvormen in van 20 cm en bestrooi de vormen met bloem. Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het goed. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg ook de bloem en de karnemelk toe gevolgd door de vanille en het zout. Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het beslag. Meng niet teveel! 
Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en bak het de gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen. 
Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas smelt je de witte chocola en laat je het lauw worden. In een grote kom klop je de roomkaas luchtig. Klop geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor tot het geheel de structuur van slagroom heeft. Vul vervolgens de cake en glaceer het.






Have fun!!
X-Kelsey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten