zaterdag 24 november 2012

Banketstaaf

De Banketstaaf is een typisch recpt voor Sinterklaas en Kerst. Dit zijn natuurlijk ideale momenten om zelf een banketstaaf of -letter te maken. En het maken van de banketstaaf is helemaal niet zo ingewikkeld dan je denkt. Het amandelspijs dat je eventueel ook zelf maakt, moet wel enkele weken rijpen. Begin dus op tijd!




Wat heb je allemaal nodig?
Voor 2 banketstaven:
250 gr bladerdeeg
125 gr amandelspijs
50 ml water
1/2 ei


Wat moet je allemaal doen?
Verwarm de oven voor op 225 graden. Maak 2 dunne rollen van de amandelspijs. Rol het deeg uit tot een lange lap van ongeveer 10 cm lang en 12 cm breed. Let de rollen amandelspijs op het deeg waarbij de rollen spijs iets korter zijn dan het deeg. Pak de amandelspijs helemaal in met het deeg. Maak de randen een beetje vochtig zodat ze aan elkaar blijven plakken en tijdens het bakken niet loslaten. Maak de bakplaat een beetje vochtig en leg de banketstaaf erop. bestrijk de rollen met het losgeklopte ei. Laat de staven gaar en bruin worden in 30 tot 40 min. Als de banketstaaf klaar is, haal m dan nog niet uit de oven. Laat de banketstaaf even 15 min in de oven nagaren. 


Veel bakplezier!


X-Kelsey


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten