woensdag 17 oktober 2012

Mango crumble

Mango Crumble, een lekker toetje voor na een drukke dag. Als je geen mango lust kun je het ook vervangen door bijvoorbeeld appel of (voor in de winter) rode vruchten. Alle combinaties zijn lekker.




Wat heb je allemaal nodig?
50 gram koude boter + boter om in te vetten
75 gram tarwebloem
50 gram suiker
25 gram amandelschaafsel
1 eetrijpe mango
2 theelepels schenk- of hopjesstroop
Extra: 4 overschaaltjes



Wat moet je allemaal doen?
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet de ovenschaaltjes in met boter. Snijd de rest van de boter in stukjes en doe ze in een kom. Wrijf met de toppen van de vingers de bloem en een mespuntje zout door de boter zodat een op broodkruim lijkend mengsel ontstaat. Meng de suiker en het amandelschaafsel erdoor. Snijd de mango langs de pit doormidden en snijd de pit eruit. Je kunt hiervoor ook een mangosnijder gebruiken. Schil de helften en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schep de stroop door de mango. Verdeel het mangomengsel over de schaaltjes en schep het kruimelmengsel erop. Zorg dat de mango goed bedekt is. Bak de crumble in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer de crumble lauwwarm met een toef slagroom of met een bolletje vanille ijs.


X- Kelsey



Bron 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten