woensdag 17 oktober 2012

Chocoladetruffels

Mmm…chocolade. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Maar naast het feit dat ik het leuk (en lekker) vind om chocolade te eten, houd ik er ook van om zelf lekkere chocolade verwennerijen te maken. Hier is een recept voor home made chocoladetruffels.



Wat heb je allemaal nodig?
2 eetlepels boter
5 eetlepels slagroom
225 g witte chocolade (of melk chocolade, naar eigen smaak)
1 eetlepel sinaasappellikeur
100 g witte chocolade (in stukjes, voor de buitenkant)


Wat moet je allemaal doen?
Bekleed een ondiepe rechthoekige bakvorm met bakpapier. Breng de boter en slagroom in een pannetje al roerend langzaam aan de dook. Laat het mengsel een minuur koken en neem dan de pan van het vuur. Roer de witte/melk chocolade door de hete room. voeg de likeur toe nadat de chocolade gesmolten is. Schenk het mengsel in de bakvorm en laat het in 2 uur stevig worden in de koelkast. Breek stukjes van de opgestijfde chocolademengsel af en rol ze tot balletjes. Deze balletjes zet je 30 min in de koelkast.

Smelt de 100 g witte chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan zacht kokend water). Als de chocola gesmolten is dompel je de balletjes erin. Laat ze boven de kom goed uitdruipen. De truffels leg je dan op bakpapier zodat de chocola hard kan worden. Zet ze voor nog 30 min in de ijskast en dan zijn ze klaar om op te eten.



X- Kelsey


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten