dinsdag 16 oktober 2012

Shortbread knoop-koekjes

Een shortbread koekje is een soort biscuitachtig koekje dat afkomstig is uit Groot-Brittannië. Shortbread koekjes worden daar vooral geserveerd tijdens een high tea, of de afternoon tea. Het perfecte shortbread koekje is kruimelig en niet te droog. Shortbread koekjes zijn gemakkelijk te maken.



Wat heb je allemaal nodig?
175 gram bloem
110 gram zachte boter
55 gram lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
Een halve eetlepel citroensap


Wat moet je allemaal doen?
Doe de stukjes boter in een kom. Voeg het suiker erbij en kneed tot het een egale massa wordt. Voeg de bloem, vanillesuiker en citroensap toe en kneed opnieuw het deeg. Verwarm de over voor op 150 graden, en leg bakpapier op de bakplaat. Klop bloem op het werkvlak en rol het deeg uit. Maak met een rond voorwerp rondjes in het deeg en snij deze uit.



Met een kleiner rondje maak je het knoop-effect. Tot slot prik je in het midden 4 kleine gaatjes, zodat het op een echte knoop gaat lijken.





Haal de koekjes uit de over en laat ze een half uur afkoelen. De koekjes zullen nog wat zacht zijn, maar zullen steviger worden en een kruimelige structuur krijgen. Leg de koekjes op de bakplaat en bak de koekjes voor 12 minuten in de oven.



Variatie tip:
Tijdens het mengen kun je kleurstoffen toevoegen. Bij de toko kun je diverse kleuren kopen in kleine flesjes. Dit kost niet meer dan een paar euro. Tip: Als je blauw, geel en rood koopt, kun je thuis mixen en verschillende kleuren creëren.

X- Kelsey


Geen opmerkingen:

Een reactie posten