(deze foto's zijn van onze eigen chocolate fudge-cake)
chocolade cake:
300 ml water
90 g cacaopoeder
250 g bloem
500 g suiker
9 g zout
2 zakjes bakpoeder
1 vanille stokje
350 ml karnemelk
130 g arachide-olie
3 eieren
Fudge-crème:
250 g boter
300 g poedersuiker
200 g pure chocolade
2 el cacaopoeder
100 g crème fraîche
Extra nodig:
2 springvormen met een doorsnede van 24 cm
boter om in te vetten
hagelslag
Wat moet je allemaal doen:
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng voor de cake 300 ml water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen.
Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder met elkaar. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de karnemelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag en
laat circa 1 uur rusten.
Vet de bakvormen in met een beetje boter. Bekleed de ingevette vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cakes circa 50 minuten goudbruin en laat ze na het bakken afkoelen. Controleer goed of de cakes goed gaar zij van binnen. Het kan zijn dat ze wat langer moeten dan 50 min.
Draai voor de crème de boter met de poedersuiker luchtig. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de overige ingrediënten toe en laat circa 4 minuten draaien. Besmeer de
cake met de crème. Leg een cake op een plaat, smeer de crème erop en leg dan de 2e cake erop. Daarna smeer je de rest van de crème erop. Zorg ervoor dat de cakes goed afgekoeld zijn!!! als ze nog een beetje warm zijn dan smelt de crème en plakt die niet goed aan de cake.
Als de cake ingesmeerd is met de fudge-crème kun je de hagelslag er voorzichtig opdoen. Doe dit eerst aan de bovenkant en dan pas aan de zijkant.
Als de hagelslag erop zit, laat de cake dan ongeveer 1 uur in de ijskast staan zodat de fudge-crème goed stijf word.
Smakelijk eten!!
X-Kelsey
Geen opmerkingen:
Een reactie posten