donderdag 11 oktober 2012

Home made Brownies

Niets is zo lekker om op een herfstachtige dag een brownie te maken en die daarna met lekker een kopje warme chocolademelk met slagroom op te eten. Dit is een makkelijk recept en het is zo klaar. Het recept is voor ongeveer 5 á 6 personen.





Wat heb je allemaal nodig?
250 g pure chocolade
200 g zachte boter
4 eieren
300 g suiker
500 ml melk
150 g zelfrijzend bakmeel
20 g cacaopoeder
een mespuntje zout
70 g ongezouten pecanoten (naar eigen smaak)
een bakvorm


Wat moet je allemaal doen?

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. Klop in een kom de eieren en de suiker schuimig en roer de melk erdoor. Meng het zelfrijzend bakmeel met cacao en zout. Roer het bakmeel door het eimengsel en meng door de chocolade. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de bakvorm en strooi de noten erover. Bak de brownie in de oven in circa 45 minuten gaar en dan kun je lekker smullen!

Versiertip: voordat je de brownie in de oven zet, strooi je er wat chocolade snippers overheen (verkrijgbaar bij de bakspullen in de supermarkt). Dit ziet er feestelijk en lekker uit.


veel bakplezier!


X- Kelsey



Bron


Geen opmerkingen:

Een reactie posten