Wat heb je allemaal nodig?
Churros:
100 ml melk
100 ml water
100 g boter
een mespuntje zout
100 g bloem
4 eieren
100 g suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
chocoladesaus:
1 vanillestokje
150 g melk
350 g room
100 g suiker
5 eidooiers
200 g pure chocolade
extra nodig:
olie om in te frituren
een spuitzak
gekarteld spuitmondje voor de spuitzak
Wat moet je allemaal doen?
Voor de churros:
Breng de melk, het water,
boter en zout in een pan aan de kook. Spatel de bloem erdoor en gaar de bloem
circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer een voor een de eieren
erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met een gekarteld
spuitmondje.
Verwarm de olie voor op 180 ÂșC. Meng de suiker met
kaneelpoeder.
Spuit slierten beslag in de frituur en bak ze om en om
goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de
kaneelsuiker. Serveer met chocoladesaus.
Voor de chocoladesaus:
Halveer
het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng de melk, room, de helft van
de suiker en de vanille aan de kook. Meng de rest van de suiker met de
eidooiers. Schenk de kokende room op de eidooiers en roer goed door.
Schenk de
compositie terug in de pan en gaar de saus, al roerend, zonder hem te laten
koken. Hak de chocolade en meng de chocolade door de saus. Giet de warme saus
op de gehakte chocolade en roer tot een gladde saus.
Laat het smaken!!
X- Kelsey
Geen opmerkingen:
Een reactie posten