Wat heb je allemaal nodig? (voor ± 24 koekjes)
Voor de koekjes:
660 gram bloem
450 gram gezouten boter op kamertemperatuur
450 gram witte suiker
2 eieren
3 eetlepels vanillepoeder
3 eetlepels bakpoeder
Bakpapier
Mixer
Hartjes vorm (ongeveer 7,5 cm) om de koekjes uit te snijden
450 gram gezouten boter op kamertemperatuur
450 gram witte suiker
2 eieren
3 eetlepels vanillepoeder
3 eetlepels bakpoeder
Bakpapier
Mixer
Hartjes vorm (ongeveer 7,5 cm) om de koekjes uit te snijden
Voor het glazuur:
- 900 gram suiker
- 250 ml melk + 2 eetlepels extra
- Eetbare kleurstof
- Klein schaaltje/ bekertje
- Rekje
- 250 ml melk + 2 eetlepels extra
- Eetbare kleurstof
- Klein schaaltje/ bekertje
- Rekje
Wat moet je allemaal doen?
Voor de koekjes:
Doe in een schaal de bloem en het bakpoeder, en meng dit met elkaar. Mix, in een andere schaal, de boter en de suiker. Doe bij de boter en de suiker, de eieren en de vanille suiker. Mix het mengsel tot het een glad geheel wordt. Zet de mixer op de zachtste stand en voeg bij het mengsel, de bloem en het bakpoeder toe tot het deeg samenkomt. Verdeel het deeg in drie delen, strooi want bloem op de aanrecht en rol het deeg tot ongeveer een halve centimeter dik uit. Snij de hartjes uit en leg ze op de bakplaat, met bakpapier, ongeveer 3,5 centimeter van elkaar.
Verwarm de oven iets van te voren op 170 graden en bak de koekjes ongeveer 8-10 minuten. Hou ze wel in de gaten! Plaats de koekjes in de koelkast voor ongeveer 20-30 minuten om het deeg te laten afkoelen. Als de koekjes klaar zijn, laat ze dan voor ongeveer vijf minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna op een rooster om het verder te laten afkoelen voor 15-20 minuten.
Het glazuur:
Roer het glazuur totdat er geen klonten meer in zitten. Doe in een schaal de melk en de suiker. Dat moet van zichzelf een dikke siroop worden.
Voeg de kleurstoffen toe en meng het mengsel tot het een egale kleur is. Laat het glazuur voor vijf minuten staan, zodat alle luchtbellen weg zijn. Roer voor de laatste keer door het glazuur.
Pak een schaaltje en leg daar een klein rekje of gaasje over. Leg je koekje in het midden en giet het glazuur over de koekjes heen. Laat het even uitdruppen.
Laat de koekjes 6 uur drogen zodat het glazuur goed hard is. Om het uur kun je ook even voelen of ze al droog zij. Soms gaat het sneller en dan hoef je geen 6 uur te wachten.
X- Kelsey
Geen opmerkingen:
Een reactie posten