vrijdag 12 oktober 2012

Citroen brownies




Dit recept is een variant van de gewone brownie. Deze brownie is een soort klein citroen taartje. Een heel simpel recept voor een heerlijk cakeje.





Wat heb je allemaal nodig?
100 gr boter op kamertemperatuur
Half kopje droge limonadepoeder (van gewoon een normale theemok)
50 g suiker
1 ei
2 extra eierdooiers
1 eetlepel vanillepoeder
100 g bloem
Puntje van een eetlepel bakpoeder



Wat moet je allemaal doen?
Verwarm de oven op 180 graden. Pak een ovenschotel die je inspuit met bakspray. Zet deze even aan de kant. Mix de boter, suiker en limonade poeder met een mixer op een hoge stand voor twee minuten tot het een lichte en zachte substantie is. Doe de eieren, de eierdooiers en de vanille erbij. Mix bij elkaar. Zet de mixer op de laagste stand en doe de bloem en bakpoeder bij het beslag.Als het een geheel is, doe je het in de ovenschotel en verwarm je het in de over voor 15 tot 20 minuten totdat de randjes goudbruin worden. Laat het even afkoelen buiten de oven.





















Voor het Glazuur
Mix de suiker, limonade en citroenschil in een kleine  schaal. Verdeel het over de gehele brownie. Laat het een uur staan voordat je het begint te snijden.
























Na 1 uur wachten kun je de citroen brownies aansnijden en smullen maar!

X- Kelsey





Geen opmerkingen:

Een reactie posten