Wat heb je allemaal nodig?
Deeg:
200 g bloem
20 g olie
100 ml water
poedersuiker
Broodkruimels:
150 g witte boterhammen
100 g boter
10 g suiker
10 g vanillesuiker
Appelvulling:
200 ml rum
100 g rozijnen
1200 g zure appels
60 g walnoten
100 g suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 citroen
150 g boter
Wat moet je allemaal doen?
Deeg:
Kneed de ingrediënten (bloem, olie, zout en water) voor het deeg tot een soepele bal. Houd de overige olie en poedersuiker apart. Bestrijk de bal met olie en dek af met plasticfolie. Laat het deeg ongeveer 20 min rusten.
Broodkruimels:
Snijd de korsten van de boterhammen en snijd de boterhammen in kleine blokjes (1 cm bij 1 cm). Smelt de boter in de pan tot het uitgebruisd is. Voeg dan de suiker, vanillesuiker en het brood toe en bak het brood tot het goudbruin is. Als het brood klaar is laat je het uitlekken op keukenpapier zodat het meeste vet eruit is.
Appelvulling:
Verwarm de rum in een pannetje en wel hierin de rozijnen ongeveer 10 min en giet ze daarna af. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Hak de walnoten in kleine stukken. Meng 1000 g (1 kilo) gesneden appels, suiker, rozijnen, kaneelpoeder en sap van de citroen (na smaak) door elkaar. smelt de boter.
Strudel maken:
Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed een tafel met een schoon laken van 1x2 m. Bestrooi het laken met bloem en rol het deeg hier op zo dun mogelijk uit. Beweeg voorzichtig met de rug van beide handen, vanuit het midden van de rand, onder het deeg. Trek het deeg op deze manier over de tafel zodat het deeg flinterdun is en aan alle kanten over de rand van het laken hangt. Leg het geroosterde brood met daarop de appelvulling in een baan aan één kant van het deeg en bestrijk de rest met de gesmolten boter. Rol de strudel op met behulp van het tafelkleed en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de strudel met de overige gesmolten boter en bak de strudel ongeveer 40 min goudbruin en gaar. Als de strudel klaar, kun je m bestrooien met poedersuiker. En klaar is je Apfelstudel.
Hopelijk is dit recept niet al te moeilijk maar het is wel de moeite waard om m te maken.
X- Kelsey
Geen opmerkingen:
Een reactie posten