vrijdag 12 oktober 2012

Sprits

Deze koekjes zijn te lekker om te laten liggen. het zijn traditionele koekjes en de chocola maakt het nog lekkerder. dit recept lijkt moeilijk maar het valt reuze mee!


     
Wat heb je allemaal nodig?
170 g bloem
1 theelepel bakpoeder
130 roomboter
75 g witte basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
1 klein ei
een snufje zout
200 g pure chocola

Wat moet je allemaal doen?
Verwarm de oven voor op 170°C. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Stop de boter met de suiker in een kom. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel (1 – 2 minuten).Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop opnieuw. Voeg het bloemmengsel toe en 
schep door elkaar totdat je een samenhangend mengsel hebt.



Stop het mengsel in een spuitzak. Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit de koekjes op de bakplaat.



Bak de koekjes 12 – 15 minuten in de oven of totdat de randen lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat 2 minuten afkoelen. Leg de koekjes vervolgens met bakpapier en al op een rooster. Laat helemaal afkoelen.




Als de koekjes zijn afgekoelt, smelt dan 100 gram chocola en dip de helft van de koekjes er in. Leg ze op een stuk bakpapier en zet in de koelkast om hard te worden.




Eet smakelijk!

X- Kelsey



3 opmerkingen: