hmmmm.... Oreo koekjes, de lekkerste koekjes op de wereld. Je krijgt ze met allemaal soorten vulling, banaan, vanille, chocolade enz. Toen ik dit recept vond dacht ik: O...M...G!! Ik moet er wel bij zeggen dat dit heeeeeel veel calorieën zijn, maar voor 1 keertje maakt dat niet zo veel uit.
Wat heb je allemaal nodig?
400 gram Oreo koekjes
100 gram gesmolten boter
400 gram witte roomkaas
350 gram poedersuiker
3,5 deciliter slagroom
250 gram melkchocolade
1 ei
2 eetlepels suiker
3 deciliter slagroom
Springvorm van 28 cm
mixer
Wat moet je allemaal doen?
Breek een kwart van de oreokoekjes in stukjes en bewaar deze. De rest van de koekjes kun je fijnmalen in de keukenmachine. Roer de gesmolten boter er doorheen en druk het goed aan in de springvorm om een bodem te maken. De roomkaas moet je met poedersuiker luchtig kloppen. De 3,5 deciliter slagroom stijfkloppen met 2 theelepels poedersuiker en door het kaasmengsel heen roeren. De helft van dit mengsel over de bodem verdelen. De helft van de in stukjes gebroken koekjes mag je over de crème verdelen. Dit 30 minuten op laten stijven in de koelkast
Voor de chocolademouse
Klopt het ei met 2 eetlepels suiker bijna wit. Klop dit door de geklopte slagroom. De chocolade laten smelten en deze in een klein straaltje door het slagroommengsel kloppen. Meng de laatste koekjes door de mousse en giet op de crème. De taart afsmeren met de laatste helft van de crème en weer goed op laten stijven in de koelkast. Voor een extra detail neem je nog een aantal Oreo koekjes erbij en stopt die in de taart zoals te zien op het plaatje!
X- Kelsey
Bron
ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenxx