zaterdag 13 oktober 2012

Hoe maak je de perfecte cupcakes?

De perfecte cupcake maken is lastiger dan je dacht. Zelfs al volg je een recept tot op de milligram precies, dan nog worden je cupcakes niet altijd zoals je ze zou moeten hebben. Hier zijn 3 tips die je helpen om de perfecte cupcakes te maken.




Tip 1: Temperatuur
Zorg dat alle ingrediƫnten voor het deeg op kamertemperatuur zijn voor je ze mengt. Op deze manier wordt het mengsel echt goed homogeen (gelijkmatig opgenomen).



Tip 2: Vullen
Vul de papieren vormpjes voor 3/4 en zet de oven een tikje lager wanneer de cupcakes bakken. De foto hieronder laat het verschil in resultaat zien.




Tip 3: De tandenstoker truc
Test of je cupcakes goed genoeg gebakken zijn na de voorgeschreven tijd. Wanneer je een tandenstoker in het midden van de cupcake steekt zou die er schoon uit moeten komen - dus zonder dat er deeg aan blijft plakken. Is dat niet het geval? Nog even terug de oven in schuiven en naar een paar minuten de tandenstoker truc herhalen.



Succes met deze tips. Hopelijk lukt het nu beter om de perfecte cupcakes te bakken.


X- Kelsey


Bron

2 opmerkingen: